Connect with us

Ποδόσφαιρο

Το «κόλπο γκρόσο» με Έρικ Γκαρσία και ο… μαέστρος Πέδρι

Published

on

Ό,τι ήθελε, το έκανε. Τι σημασία έχει αν είναι πιτσιρικάς. Κοντρολάρει το παιχνίδι και είναι χάρμα οφθαλμών. Ο λόγος φυσικά, για τον Πέδρι, ο οποίος δίνει τον ρυθμό στην ομάδα.

Ανεβάζει ταχύτητα, βγάζει αντεπίθεση, ελέγχει την κατοχή, μαρκάρει, πιέζει, ντριμπλάρει, πασάρει, σκοράρει, μόνο τέρμα δεν παίζει. Αλλά αν τον εκπαιδεύσουμε, πιστεύω και εκεί θα τα καταφέρει.
Μέγιστο πολυεργαλείο, κουμαντάρει όλο το παιχνίδι των «μπλαουγκράνα» και φυσικά δείχνει, ποιος είναι ο επόμενος κάτοχος του πολυαγαπημένου περιβραχιονίου της ομάδας, που έχουν τιμήσει μεγαθήρια στο παρελθόν.

Ο «Όμπα», για άλλη μια φορά τυπικότατος στο ραντεβού του. Ο Ντε Γιόνγκ, ο χρήσιμος. Ο Σέρχιο ξανά εκεί που πρέπει, όπως πρέπει. Ο Φεράν έχει την απαιτούμενη σταθερότητα και έκρηξη μόνιμα, αλλά και το καθαρό μυαλό όπου χρειάζεται. Ο Ανταμά δεν ήταν σε καλή ημέρα, αλλά ευτυχώς ο Ντεμπελέ είναι εκεί.

Advertisement

Ο Ντεστ προχθές έδειξε πως κακώς η Μπάρτσα προσπαθεί να τον ξεφορτωθεί. Φυσικά, ο Αθπιλικουέτα που έρχεται έχει τεράστια εμπειρία και επιρροή σε όποια ομάδα πάει. Είναι αρχηγός της Τσέλσι και Ισπανός, οπότε θα «κουμπώσει» τέλεια στην ομάδα, ωστόσο ο Ντεστ θα ήταν εξαιρετικό μπακ-απ για το ροτέισον, καθώς και ο «Άθπι» μεγαλώνει και θα θέλει ανάσες. Εξαιρετικός και ο Μαζραουί φυσικά που συζητείται, αλλά γιατί να χαλάμε λεφτά φέτος που δεν μας τρέχουν κι από τα μπατζάκια;

Όλα τα λεφτά όμως προχθές, ήταν το διάβασμα του παιχνιδιού από τον Τσάβι και η τοποθέτηση του Έρικ Γκαρσία στο κέντρο της άμυνας. Το «τέρας» Γκομίς ξεκίνησε βασικός και ήταν κάτι που λίγο πολύ όλοι το περιμέναμε. Και φυσικά, περιμέναμε τον Αραούχο στο βασικό σχήμα για να το αντιμετωπίσει το… θωρηκτό Γκομίς, ωστόσο ο μέγας Τσάβι είχε άλλη γνώμη. Και φυσικά δικαιώθηκε.

Η ετοιμότητα, η σταθερότητα, η δύναμη και η εκρηκτικότητά του, εξαφάνισαν τον Γάλλο, ίσως και πιο επιτυχημένα από τον μεγάλο Αραούχο. Και υπενθύμισε φυσικά ότι μαζί με τον Κρίστενσεν που έρχεται, Αραούχο και Έρικ Γκαρσία, είναι η βάση για την επόμενη ημέρα στην άμυνά μας.

Advertisement

Η βάση όμως για την επόμενη ημέρα της ομάδας γενικά, είναι ο μέγας Τσάβι. Η ομάδα δεν πρέπει απλά να πιστέψει σε εκείνον, αλλά να χτίσει πάνω του την επαναφορά της στην κορυφή. Η Άιντραχτ απέναντι στη σοβαρή Μπαρτσελόνα δεν αποτελεί φόβητρο. Μπορούμε το Europa, και πρέπει να το κατακτήσουμε. Έτσι θα σωθεί όλη η χρονιά.

Πρώτα από όλα όμως, πάμε φουριόζοι στο El Clasico, να υπενθυμίσουμε στη Ρεάλ αυτά που πρέπει να θυμάται…