Connect with us

Αρθρογραφία

Λίο Μέσι: Το σώμα στο Παρίσι, η καρδιά στο ΣΠΙΤΙ του – Εις το επανιδείν μεγάλε αρχηγέ

Published

on

Η μεταγραφή που δεν περίμενε ποτέ κανείς ολοκληρώθηκε. Ο Λίο Μέσι αποτελεί παρελθόν από την Μπαρτσελόνα και ο Στέφανος Αλαφάκης αποχαιρετά με τον δικό του τρόπο τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή που εμφανίστηκε ποτέ στα γήπεδα.

Μια «λόμπα» του Ροναλντίνιο και ένα άψογο «σκάψιμο» του Μέσι στέλνουν την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα. Το γκολ ακυρώνεται, όμως ελάχιστα λεπτά μετά οι δύο παίκτες βάζουν το… ριπλέι και με ολόιδιο τρόπο ο νεαρός -τότε- Αργεντινός σκοράρει ξανά!

Με αυτό τον τρόπο ξεκίνησε μια μοναδική ιστορία, ένα… ταξίδι προς την αιωνιότητα και για τον Λίο Μέσι, αλλά και για την Μπαρτσελόνα. Το 1 Champions League του Συλλόγου… πενταπλασιάστηκε, οι τίτλοι έρχονταν σαν «βροχή» και ο πλανήτης απόλαυσε ίσως την κορυφαία ομάδα που πάτησε ποτέ σε αγωνιστικό χώρο.

Advertisement

Όσον αφορά τον ίδιο τον Μέσι… 672 γκολ και 305 ασίστ σε 778 παιχνίδια. Αδιανόητη επίδοση, για τον καλύτερο παίκτη όλων των εποχών. Επιτεύγματα τα οποία δύσκολα θα επαναληφθούν. Οι αριθμοί όμως δεν είναι το παν, ειδικά σε αυτή την περίπτωση.

Ο Λίο Μέσι ταυτίστηκε με την Μπαρτσελόνα, έγινε «ένα» με τον κόσμο, αποτέλεσε το σήμα κατατεθέν όχι μόνο της ομάδας, αλλά και ολόκληρης της Βαρκελώνης. Πολλοί μεγάλοι παίκτες πέρασαν στον παρελθόν από τους «μπλαουγκράνα» και άλλοι τόσοι θα περάσουν στο μέλλον. Κανείς όμως δεν θα έχει αυτή την σύνδεση που είχε ο Μέσι.

Το «τέλος» έφτασε πολύ κοντά πέρσι. Οι καταστροφικοί χειρισμοί του Μπαρτομέου, που από την πώληση του Νεϊμάρ και μετά έκανε ΤΑ ΠΑΝΤΑ λάθος, έκαναν τον Μέσι να στείλει φαξ και να απειλεί με δικαστήρια για να αποχωρήσει. Τελικά έμεινε εκεί, στο «σπίτι» του. Συνέχισε να αποτελεί τον ηγέτη της αγαπημένης του ομάδας.

Advertisement

Η εκλογή του Λαπόρτα άλλαξε τα δεδομένα και ο παίκτης εξέφρασε την επιθυμία του να παραμείνει. Ήταν όμως αργά πια. Ούτε αυτός, ούτε η διοίκηση μπορούσαν να κάνουν κάτι. Οι κανονισμοί της La Liga είναι αμείλικτοι. Κανένα συμβόλαιο δεν μπορεί να μειωθεί περισσότερο από 50%. Και με αυτή την μείωση, ο παίκτης δεν μπορούσε να μείνει, λόγω των οικονομικών προβλημάτων της Μπαρτσελόνα.

Στο Παρίσι ο Μέσι θα έχει την ευκαιρία να παίξει ξανά με τον καλό του φίλο Νεϊμάρ και μια αργεντίνικη παροικία. Θα έχει την ευκαιρία να σηκώσει ακόμα ένα Champions League, που τόσο αξίζει, και να διεκδικήσει την 7η χρυσή μπάλα.

Μακάρι να το καταφέρει, το δικαιούται όσο κανείς άλλος. Και μακάρι μόλις εκπνεύσει το συμβόλαιό του να επιστρέψει στο ΣΠΙΤΙ του για να κλείσει την καριέρα του, και να αναλάβει στην συνέχεια κάποιο πόστο δίπλα στον αγαπημένο του Σύλλογο.

Advertisement

Γιατί μπορεί το σώμα του να είναι στην Παρί Σεν Ζερμέν, όμως η καρδιά του θα είναι για πάντα στην Βαρκελώνη. Το ίδιο και της οικογένειάς του, που μόνο… χαρούμενη δεν έδειξε κατά την παρουσίασή του από τους Παριζιάνους.

Λίο Μέσι, σε ευχαριστούμε για όλα. Είσαι ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής που πάτησε ποτέ το πόδι του στο χορτάρι. Είσαι αυτός που μετέτρεψε την Μπαρτσελόνα στην κορυφαία ομάδα που είδε ποτέ ο πλανήτης. Είσαι ο GOAT. Σήκωσέ τα όλα και γύρνα στο σπίτι σου.

Μακάρι να μην χρειαστεί να σε δούμε να μπαίνεις ως αντίπαλος στο Καμπ Νου, γιατί εκεί θα λυγίσουν και τα τσιμέντα….

Advertisement