Connect with us

Ποδόσφαιρο

«Επίθεση» Κανσέλο σε Γκουαρδιόλα: «Έχει περισσότερη δύναμη – Ποτέ δεν λέω ψέματα!»

Published

on

Ο Ζοάο Κανσέλο αποτελεί “μαύρο πρόβατο” για τον Πεπ Γκουαρδιόλα, με τη Μάντσεστερ Σίτι να τον στέλνει δανεικό πέρυσι στην Μπάγερν και φέτος στην Μπαρτσελόνα. Ο Πορτογάλος μπακ έχει κάνει χρονιά ρεκόρ στα γκολ που έχει πετύχει με τους Καταλανούς και δηλώνει ότι θα ήθελε να παραμείνει στην Ισπανία, αφού η επιστροφή στους “πολίτες” μοιάζει αδύνατη, ύστερα από την επίθεση που εξαπέλυσε στον Καταλανό τεχνικό μέσω της A Bola.

Ο 29χρονος διεθνής αρχικά διέψευσε ότι μιλούσε υποτιμητικά για τους Ρίκο Λιούις και Νέιθαν Άκε, όπως τον κατηγόρησε ο τότε προπονητή του στη Σίτι: “Ψέματα. Ποτέ δεν ήμουν κακός συμπαίκτης για τους Ρίκο Λιούις και Νέιθαν Άκε. Μπορείτε να τους ρωτήσετε. Δεν έχω κόμπλεξ ανωτερότητας ή κατωτερότητας απέναντί τους, αλλά αυτή είναι η άποψη του προπονητή”.

“Ήμουν στενοχωρημένος διότι δεν είναι αλήθεια. Νομίζω ότι η Μάντσεστερ Σίτι ήταν αγνώμων προς το πρόσωπό μου, επειδή ήμουν πολύ σημαντικός παίκτης στα χρόνια που ήμουν εκεί. Ποτέ δεν απέτυχα στις υποχρεώσεις μου με τον σύλλογο, με τους φιλάθλους και πάντα έδινα όσα είχα. Θυμάμαι μια φορά που μου επιτέθηκαν και με λήστεψαν και την επόμενη μέρα έπαιξα στο ‘Έμιρεϊτς’ κόντρα στην Άρσεναλ. Αυτά δεν ξεχνιούνται. Άφησα τη σύζυγο και την κόρη μου σπίτι, μόνες, τρομοκρατημένες”.

Advertisement

“Οι άνθρωποι θυμούνται μόνο αυτό (σ.σ. που είπε ο Γκουαρδιόλα) επειδή ο κ. Γκουαρδιόλα έχει πολύ περισσότερη δύναμη από εμένα όταν λέει κάτι κι εγώ προτιμώ να τα κρατώ για τον εαυτό μου. Προτιμώ να ξέρω ότι λέω την αλήθεια. Νιώθω ικανοποιημένος με όσα έκανα και είμαι ξεκάθαρος. Ποτέ δεν λέω ψέματα. Η ζωή προχωράει και ελπίζω όλα να πάνε καλά, επειδή όσο ήμουν εκεί, απολάμβανα το ποδόσφαιρο και την ομάδα. Παραμένει το φαβορί για την κατάκτηση του Champions League”.

Μιλώντας για την παραχώρησή του στην Μπάγερν τον Ιανουάριο του 2024 με μορφή δανεισμού, ώστε να επιστρέψει στα γήπεδα ύστερα από τον παραγκωνισμό του από τον Γκουαρδιόλα, δήλωσε: “Ορισμένα πράγματα οδήγησαν στον δανεισμό μου στην Μπάγερν την περσινή σεζόν. Δεν μετανιώνω, αν και η Σίτι κατέκτησε το Champions League. Αισθάνομαι ότι έκανα την κατάλληλη επιλογή. Πήγα σε έναν σύλλογο που πραγματικά με ήθελεεε. Με ήθελαν πριν ανανεώσω το συμβόλαιό μου με τη Σίτι. Η Μπάγερν είναι ένας σύλλογος που μου έδωσε πολλά σε αυτούς τους έξι μήνες που αγωνίστηκα εκεί. Έπαιξα με σπουδαίους παίκτες και ο σύλλογος ήταν εκπληκτικός. Μετά ήρθα στην Μπαρτσελόνα, με χαμηλότερο μισθό, επειδή αυτό δεν με ενοχλεί καθόλου. Ήταν η τρίτη φορά που παραλίγο να έρθω και τελικά ήρθα”.

“Η Bundesliga είναι δυνατότερη από όσο νόμιζα. Πίστευα ότι το γερμανικό πρωτάθλημα ήταν ευκολότερο από όσο ήταν και ότι η Μπάγερν κυριαρχούσε πολύ περισσότερο, ειδικά επειδή είχαν δέκα σερί πρωταθλήματα. Τα πράγματα περιπλέχθηκαν στο τέλος, επειδή η Ντόρτμουντ τα πήγαινε πολύ καλά όταν πήρα μεταγραφή και έπαιζα πολύ καλό ποδόσφαιρο. Είχα τη χαρά να παίξω σε αυτήν την ομάδα γεμάτη ταλέντο και να βιώσω τη χαρά της κατάκτησης ενός τίτλου με τον σύλλογο. Κέρδισα στην Ιταλία, στην Αγγλία, στη Γερμανία και θέλω να παραμείνω εδώ και του χρόνου να παλέψω για τίτλους και στην Ισπανία”.

Advertisement

Τέλος, μίλησε και για την απόφαση του Τσάβι να αποχωρήσει το καλοκαίρι και στο αν αυτό τους βοήθησε ψυχολογικά για τη βελτίωση των αποτελεσμάτων της Μπαρτσελόνα από τη στιγμή της σχετικής ανακοίνωσης: “Δεν το βλέπω έτσι, ειδικά επειδή ο προπονητής πάντα ήταν καλός μαζί μας. Νομίζω πως αν δεν είναι αυτός που αγαπάει περισσότερο τον σύλλογο, είναι ένας από αυτούς που τον αγαπούν περισσότερο”.

“Είναι θρύλος της Μπαρτσελόνα και μερικές φορές ο κόσμος ξεχνάει τι έκανε για να βρίσκεται εδώ. Αντιμετώπισε την πρόκληση του συλλόγου όταν δεν ήταν στα καλύτερά του οικονομικά, σε επίπεδο παικτών και πρέπει να του πιστωθεί. Όχι μόνο όταν κερδίζει. Ως παίκτη τον είχα ψηλά και έχοντας τη χαρά να τον έχω και ως προπονητή, τον εκτιμώ ακόμη περισσότερο. Ο Τσάβι μας έδωσε τη σκυτάλη, επειδή ήθελε να θυσιαστεί ο ίδιος, ώστε η ομάδα να απελευθερωθεί κι άλλο”.

Advertisement
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *