Connect with us

Μεταγραφές

Θέλει παίκτη της Μπαρτσελόνα ο Γιασικεβίτσιους!

Published

on

Τρεις στροφές πριν από την ολοκλήρωση της regular season στην EuroLeague, οι μάχες για την τετράδα, την εξάδα και τη δεκάδα βρίσκονται στην κορύφωσή τους. Παρά ταύτα, τα μεταγραφικά σενάρια ήδη δίνουν και παίρνουν. Σε ένα από τα τελευταία, πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ο Ρόκας Γιοκουμπάιτις, ο οποίος θα είναι free agent το φετινό καλοκαίρι, μιας και το συμβόλαιό του με την Μπαρτσελόνα ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2024.

Σύμφωνα με το Sportando, ο νεαρός Λιθουανός γκαρντ βρίσκεται -όπως είναι φυσικό- στο στόχαστρο της Ζάλγκιρις Κάουνας, όμως στην κούρσα για την απόκτησή του έχει μπει πολύ δυνατά και η Φενέρμπαχτσε. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του λιθουανικού μέσου 15min ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους προσδοκά να δουλέψει ξανά με τον Γιοκουμπάιτις, έναν παίκτη με τον οποίο συνεργάστηκε και στο Κάουνας και στη Βαρκελώνη.

Μάλιστα, το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει πως στην πόρτα εξόδου της Φενέρ βρίσκεται ο Γιάμ Μάνταρ, που το τελευταίο διάστημα έχει μείνει πολύ πίσω στο rotation, αφού δεν έχει καταφέρει να πείσει τον Σάρας. Ο Ισραηλινός γκαρντ μετράει φέτος 4.7 πόντους, 1.3 ριμπάουντ και 2 ασίστ ανά 14’12” συμμετοχής σε 26 παιχνίδια της EuroLeague, όμως στα τελευταία τέσσρα ευρωπαϊκά ματς έχει παίξει 2’12” κόντρα στη Μονακό, 8’23” απέναντι στον Παναθηναϊκό AKTOR, 5’24” κόντρα στη Ρεάλ και 10′ στο ματς με τη Βαλένθια.

Advertisement

Ο 24χρονος Γιοκουμπάιτις από τη δική του πλευρά μετράει 5.7 πόντους, 1.8 ριμπάουντ και 3.2 ασίστ ανά 16’39” συμμετοχής σε 28 αναμετρήσεις της EuroLeague με την Μπαρτσελόνα.