Connect with us

Αρθρογραφία

Μέσι στην Παρί Σεν Ζερμέν: Ιδανικός προορισμός ή… καταδικασμένο εγχείρημα;

Published

on

Με τα σενάρια για μεταγραφή του Λιονέλ Μέσι στην Παρί Σεν Ζερμέν να… φουντώνουν, ο Κωνσταντίνος Καρύδας δίνει την δική του οπτική στα πράγματα.

Ας ξεκινήσουμε με τα κοινώς αποδεκτά:

Πρώτον, η Παρί Σεν Ζερμέν είναι 100% ένα κλαμπ που θα μπορούσε να ικανοποιήσει οικονομικά τον Μέσι και σίγουρα η μεταγραφή του θα βοηθούσε στην εξέλιξη και στην ανάπτυξη της Ligue 1.

Advertisement

Δεύτερον, σίγουρα στο γαλλικό Πρωτάθλημα είναι όχι λίγο αλλά πολύ χαμήλοτερο το επίπεδο από την La Liga ή την Premier League και έτσι ο Μέσι θα μπορεί να επικεντρωθεί στο Champions League.

Τέλος, η Παρί είναι μια «πεινασμένη» ομάδα, στην οποία έχουν μπει και έχουν βγει πάρα πολλά λεφτά τα τελευταία χρόνια για να κατακτήσει το Champions League και ταυτόχρονα είναι μια πολύ καλά δομημένη ομάδα με πολύ ταλέντο (Νεϊμάρ, Μπαμπέ, Κιν, Ικάρντι, Ντι Μαρία) και σχεδόν χωρίς ελλείψεις.

ΑΛΛΑ…

Advertisement

Τα εμπόδια είναι πολλά!

Αρχικά, λόγω του γνωστού σε όλους μας FFP (Financial Fair Play) που για να το πω λαϊκά: “Όσα βγάζεις,τόσα πρέπει να δίνεις” το πιο πιθανό είναι να μην μπορεί να γίνει η μεταγραφή του Μέσι στην Παρί Σεν Ζερμέν, και αν μπορεί να γίνει τότε 100% θα πρέπει να αποδεσμεύσει πάρα πολλούς παίκτες, ακόμα και μεγάλα ονόματα-συμβόλαια, και να αλλάξει το πλάνο της ομάδας.

Επίσης, ξεχνώντας τελείως το FFP, θα υπήρχε μεγάλη δυσκολία στο στήσιμο της ομάδας καθώς δεν θα μπορούσαν λογικά να συνυπάρξουν στην ίδια ομάδα με τον Μέσι παίκτες με τόσο μεγάλα «ΕΓΩ» όπως ο Νεϊμάρ,ο Μπαμπέ και ο Ικάρντι. Δεν θα ήταν ομάδα, αλλά… Ακαδημία Ταλέντων.

Advertisement

Και για να σας προλάβω, δεν έχει σχέση το MSN (MessiSuarezNeymar) του 2017 με την συγκεκριμένη τριπλέτα της Παρί (για διάφορους λόγους που δεν είναι της παρούσης).

Για το τέλος άφησα το πιο σημαντικό, τις προσωπικές προτιμήσεις του ίδιου του Μέσι. Ο Λιονέλ  ζει στη Βαρκελώνη και παίζει στην Μπαρτσελόνα 20 ολόκληρα χρόνια. Όλη του η ζωή βρίσκεται σε αυτήν την πόλη και σε αυτή την ομάδα. Έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι είναι η ομάδα της καρδιάς του και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Επομένως δε ξέρω κατά πόσο θα ήταν η Παρί ο ιδανικός προορισμός για τον Αργεντινό.

Ας αποφασίσει ο ίδιος!

Advertisement