Connect with us

Ποδόσφαιρο

«Τιτανομαχία» που ποτέ δεν απογοητεύει και ανοιχτοί λογαριασμοί ενόψει της ρεβάνς! (vids)

Μετά από μια συγκλονιστική μάχη, Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2 στο “Καμπ Νου” και άφησαν ανοιχτή ενόψει της ρεβάνς, την πρόκριση στους “16” του Europa League.

Published

on

Πρόκειται για ένα από τα πλέον παραδοσιακά ζευγάρια στη σύγχρονη ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και παρόλο που δε βρίσκονται στο επίπεδο του ενδόξου παρελθόντος, φρόντισαν να δώσουν ακόμα μια μεγάλη μάχη.

Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ “κονταροχτυπήθηκαν” στο Καμπ Νου και αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2 στην “τιτανομαχία” του Europa League και το πρώτο μεταξύ τους αγώνα, αφήνοντας ανοιχτούς λογαριασμούς ενόψει της ρεβάνς του Ολντ Τράφορντ για την πρόκριση στους “16” της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Δείτε στιγμιότυπα και highlights ΕΔΩ.

Advertisement

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Κουντέ, Αραούχο, Αλόνσο, Άλμπα, Πέδρι, Ντε Γιονγκ, Κεσιέ, Ραφίνια, Γκάβι, Λεβαντόβσκι.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Γουάν – Μπισάκα, Βαράν, Σο, Μαλάσια, Κασεμίρο, Φρεντ, Σάντσο, Φερνάντες, Ράσφορντ, Βέχορστ.

Η καταλανική ομάδα είχε την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι, με τον Ντε Χέα να αποκρούει την προσπάθεια του Λεβαντόφσκι.

Στη συνέχεια ωστόσο, η Γιουνάιτεντ ανέβασε την απόδοσή της, πίεσε τους γηπεδούχους και σε αρκετές περιπτώσεις έφτασε κοντά στο γκολ. Παρόλα αυτά, ο Τερ Στέγκεν, με τις εξαιρετικές του επεμβάσεις κράτησε το 0-0, με το οποίο οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν τελικά στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης η ομάδα του Μάντσεστερ είχε μία ακόμα καλή στιγμή για να σκοράρει, με τον Τζέιντον Σάντσο να αστοχεί από πλεονεκτική θέση μέσα στην αντίπαλη περιοχή, ώσπου στο 50’ η Μπαρτσελόνα άνοιξε το σκορ με κεφαλιά του Μάρκος Αλόνσο και έπειτα από πολύ κακή εκτίμηση του Ντε Χέα.

Advertisement

Τα χαμόγελα των Μπλαουγκράνα δεν κράτησαν για πολύ καθώς η απάντηση των φιλοξενούμενων ήταν άμεση. Στο 52’ από ασίστ του Φρεντ ο Μάρκους Ράσφορντ “εκτέλεσε” τον Τερ Στέγκερ στην κλειστή γωνία για το 1-1, ενώ στο 59’ από μία ακόμα επιθετική προσπάθεια του Άγγλου επιθετικού, ο Κουντέ στην προσπάθειά του να απομακρύνει τη μπάλα από την περιοχή, την έστειλε άθελά του στα δίχτυα των Καταλανών για το 1-2.

Η Μπαρτσελόνα δεν πτοήθηκε από την εξέλιξη και στο 76’ ο Ραφίνια πέτυχε το 2-2 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, καθώς παρά την “πολιορκία” στην περιοχή της Γιουνάιτεντ, το ισόπαλο σκορ έμεινε μέχρι τη λήξη με την πρόκριση να κρίνεται εξ ολοκλήρου στη ρεβάνς του Ολντ Τράφορντ.