Connect with us

Ποδόσφαιρο

Δεν μπορεί χωρίς τον Μέσι η Μπάρτσα: Κατάρρευση στην Ευρώπη από την φυγή του Αργεντινού!

Καθόλου καλός ο ευρωπαϊκός απολογισμός της Μπαρτσελόνα στην μετά-Μέσι εποχή, με τους “Μπλαουγκράνα” να μετράνε μόλις μία νίκη στα τελευταία 15 ματς με ομάδες των Top-5 πρωταθλημάτων και τέσσερις αποκλεισμούς σε… δύο σεζόν.

Published

on

Έχοντας μπει στην εποχή του προπονητή Τσάβι, η Μπαρτσελόνα αρχίζει και βρίσκει τα πατήματά της κυρίως στο εγχώριο στερέωμα, όντας στην πρώτη θέση της βαθμολογίας της La Liga και το φαβορί για τον τίτλο.

Παρόλα αυτά, οι Μπλαουγκράνα δεν έχουν ανάλογη ανοδική πορεία και στην Ευρώπη, όπου ο απολογισμός της ομάδας στην μετά-Μέσι εποχή είναι απογοητευτικός.

Ο Αργεντινός έφυγε από την Βαρκελώνη το καλοκαίρι του 2021 με προορισμό την Παρί Σεν Ζερμέν, γυρίζοντας σελίδα στην καριέρα του αλλά κυρίως στην εποχή της Μπαρτσελόνα.

Advertisement

Μια Μπαρτσελόνα η οποία από τότε μετράει δύο αποκλεισμούς στους ομίλους του Champions League και δύο αποκλεισμούς στα νοκ-άουτ Europa League (πέρσι στα προημιτελικά και φέτος στα μπαράζ πριν τους “16”) στις δύο αυτές σεζόν στην μετά-Μέσι εποχή.

Επιπλέον, στα 15 τελευταία ευρωπαϊκά ματς απέναντι σε ομάδες των top-5 πρωταθλημάτων, οι Καταλανοί μετρούν μόλις μια νίκη, πέντε ισοπαλίες και εννέα ήττες. Πριν απ’ αυτό, είχαν εννέα ήττες στα τελευταία 50 παιχνίδια απέναντι στις ομάδες των πέντε μεγάλων πρωταθλημάτων, 31 νίκες και 10 ισοπαλίες.

Advertisement

Αναλυτικά τα 15 τελευταία παιχνίδια:

Μπαρτσελόνα – Γιουβέντους 0-3
Μπαρτσελόνα – Παρί Σεν Ζερμέν 1-4
Παρί Σεν Ζερμέν – Μπαρτσελόνα 1-1
Μπαρτσελόνα – Μπάγερν Μονάχου 0-3
Μπάγερν Μονάχου -– Μπαρτσελόνα 3-0
Μπαρτσελόνα – Νάπολι 1-1
Νάπολι – Μπαρτσελόνα 2-4
Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Μπαρτσελόνα 1-1
Μπαρτσελόνα – Άιντραχτ Φρανκφούρτης 2-3
Μπάγερν Μονάχου – Μπαρτσελόνα 2-0
Ίντερ – Μπαρτσελόνα 1-0
Μπαρτσελόνα – Ίντερ 3-3
Μπαρτσελόνα – Μπάγερν Μονάχου 0-3
Μπαρτσελόνα – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-2
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπαρτσελόνα 2-1