Connect with us

Ποδόσφαιρο

Στάζει… μέλι για τον Γκουαρντιόλα ο Λεβαντόφσκι!

Published

on

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι προχώρησε σε δηλώσεις, και είχε μόνο τα καλύτερα να πει για τον Πεπ Γκουαρντιόλα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο περιοδικό «Barca»:

«Προσαρμόζομαι σε οποιοδήποτε σύστημα και τακτική. Είτε παίζουμε με κοντινές είτε μακριές πάσες, είτε αν η κατοχή της μπάλας υπερισχύει του παιχνιδιού στην αντεπίθεση. Έχω παίξει εναντίον ισπανικών ομάδων στο Champions League, ξέρω την ποιότητα που έχουν και δεν με τρομάζει».

Advertisement

Για τον Γκουαρντιόλα: «Έμαθα πολλά για την Μπαρτσελόνα και πώς ήταν ο χρόνος του εδώ. Και κατάλαβα ξεκάθαρα τι Όλο αυτό με διευκόλυνε να προσαρμοστώ στην τακτική του και στην ιδέα του για το ποδόσφαιρο. Επομένως, τώρα ένιωσα επίσης έτοιμος να κάνω αυτό το βήμα. Δεν είναι σαν να ήμουν εδώ από μια μέρα έως το επόμενο χωρίς να ξέρω τι πρέπει να κάνω. Χάρη στον Πεπ ήταν ευκολότερο να προσαρμοστώ στην Μπάρτσα. Είναι σπουδαίος προπονητής και έχει απίστευτο τρόπο σκέψης, σε επίπεδο τακτικής. Με έκανε να αλλάξω την ιδέα μου για το ποδόσφαιρο. Έμαθα να παρακολουθώ αυτό το άθλημα όχι μόνο ως ποδοσφαιριστής, αλλά και να παρατηρώ τακτική. Κατάλαβα, από μέσα και έξω, ποιες κινήσεις πρέπει να γίνουν που είναι καλύτερες για την ομάδα, όχι μόνο για μένα».

Για την απόφαση να υπογράψει στην Μπαρτσελόνα: «Με έκανε πολύ χαρούμενο που ήξερα ότι ένας σύλλογος όπως η Μπάρτσα ενδιαφερόταν για μένα. Μετά από οκτώ χρόνια στο Μόναχο, όπου έχω κερδίσει τα πάντα, είμαι πολύ ευγνώμων. Ήθελα να κάνω το επόμενο βήμα στην καριέρα μου, ξεκινήστε ένα άλλο κεφάλαιο. Όταν μίλησα με τον Ματέου Αλεμανί και τον Πρόεδρο Λαπόρτα, κατάλαβα ότι, σίγουρα, ήθελαν να έρθω και ότι θα έκαναν ό,τι ήταν δυνατόν για να τα καταφέρουν. Αυτό ήταν το σήμα που με έκανε να δω ότι ήρθε η ώρα να έρθω. Συνειδητοποίησα ότι είμαι έτοιμος να συμμετάσχω στο έργο της Μπαρτσελόνα και να το διασκεδάσω. Γιατί είναι ένα έργο για το μέλλον».

Για τον Τσάβι: «Μετά την πρώτη συζήτηση μαζί του, μου ήταν ξεκάθαρο τι ήθελε να κάνει, τι σχέδια έχει για την ομάδα. Είμαι προετοιμασμένος για αυτό που μου ζητάει. Ξέρω πώς είδε το ποδόσφαιρο όταν ήταν παίκτης και γι’ αυτό μπορώ να αντιληφθώ τι θέλει ως προπονητής. Έχω δουλέψει με πολύ καλούς προπονητές, όπως ο Κλοπ, ο Γκουαρντιόλα, ο Αντσελότι και ο Φλικ Όλοι τους πολύ διαφορετικοί. Γι’ αυτό το ξέρω με τον Τσάβι. Θα μπορέσουμε να καταλάβουμε ο ένας τον άλλον καλά και να πετύχουμε πολλές επιτυχίες μαζί. Αν και η τελευταία χρονιά ήταν πολύ δύσκολη για τον σύλλογο, βλέπω ότι τα πράγματα βελτιώνονται πολύ γρήγορα και ότι βρισκόμαστε στο τρόπος για να είσαι πάλι ο καλύτερος. Γι’ αυτό δεν το σκέφτηκα πολύ πριν έρθω στη Μπαρτσελόνα: είναι η καλύτερη στιγμή, για μένα και για τον σύλλογο».

Advertisement

Για τον ρόλο του στην ομάδα: «Έχω έρθει όχι μόνο για την ποιότητά μου ή για την απόδοση που μπορώ να προσφέρω, αλλά και για να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου να παίξουν καλύτερα. Την περασμένη σεζόν είδα τις δυνατότητες που έχουν παίκτες όπως οι Γκάβι, Πέδρι και Φάτι και είμαι σίγουρος ότι τους επόμενους μήνες θα μας δείξουν τα προσόντα τους. Ο συνδυασμός βετεράνων και Οι νέοι που υπάρχουν στην ομάδα μας θα είναι πολύ καλοί».