Connect with us

Ποδόσφαιρο

Τέλος εποχής για Μπαρτσελόνα μετά από 24 χρόνια!

Τέλος στην εκπομπή Barça TV, το επίσημο κανάλι της Μπαρτσελόνα, μετά από 24 χρόνια λειτουργίας, και 120 υπάλληλοι θα μείνουν χωρίς δουλειά!

Published

on

SportJournal.gr: Το νέο site, αποκλειστικά για το ευρωπαϊκό και το διεθνές ποδόσφαιρο!

Η εταιρεία ανακοίνωσε πρόσφατα την ακύρωση του συμβολαίου που είχε υπογράψει από το 2015 με την Telefonica για τη διαχείριση του καναλιού.

Το Barça TV δημιουργήθηκε το 1999 και έκανε το ντεμπούτο του στο τηλεοπτικό τοπίο όταν η Μπαρτσελόνα δεν βρισκόταν σε καλή κατάσταση. Από το 2005 και μετά, μετέδωσε την κατάκτηση άλλων 35 τίτλων και σύντομα θα προσθέσει τον 36ο, με την κατάκτηση του La Liga.

Advertisement

Οι 120 υπάλληλοι του καναλιού ενημερώθηκαν πρόσφατα για την απόφαση της εταιρείας. Από αυτούς, 14 εργάζονταν στα Barça Studios, οι οποίοι ήταν στο μισθολόγιο της Μπαρτσελόνα.

Οι υπόλοιποι υπαλλήλοι, περίπου 150 άτομα, πληρώνονταν από την Telefónica, αλλά οι συνθήκες εργασίας τους ήταν επισφαλείς, με αποτέλεσμα να απεργήσουν σε ορισμένους αγώνες της Μπαρτσελόνα προηγουμένως.

Η εταιρεία επικεντρώνεται πλέον στη δημιουργία ενός νέου καναλιού, που θα φιλοξενεί περιεχόμενο σχετικό με τη Μπαρτσελόνα, αλλά και με άλλα αθλήματα και κουλτούρα. Αυτή η αλλαγή είναι μέρος μιας μεγαλύτερης στρατηγικής για την αναζωογόνηση της εταιρείας, καθώς προσπαθεί να επεκτείνει το κοινό της και να διευρύνει τα πεδία της επιρροής της.

Advertisement

Η ακύρωση του συμβολαίου του Barça TV έχει προκαλέσει ανησυχία και απογοήτευση στους οπαδούς της Μπαρτσελόνα, καθώς το κανάλι αυτό ήταν ένας από τους τρόπους που είχαν για να παρακολουθούν την αγαπημένη τους ομάδα. Επίσης, η απώλεια των θέσεων εργασίας των 120 υπαλλήλων είναι ένας πόνος για την κοινότητα της Μπαρτσελόνα και για τον τοπικό οικονομικό τομέα.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *