Connect with us

Ποδόσφαιρο

«Ηδονικός» ΘΡΙΑΜΒΟΣ της Μπαρτσελόνα στο «σπίτι» της Ρεάλ! (vids)

Published

on

Ηδονική εμφάνιση από την Μπαρτσελόνα, που… ξεφτίλισε μέσα στην Μαδρίτη την Ρεάλ, επικρατώντας με 0-4 αντί για… 0-8!

Τι κι αν το ματς αναμενόταν από όλους ως ντέρμπι; Η Μπαρτσελόνα πραγματοποίησε την κορυφαία της φετινή εμφάνιση και έφτασε σε ένα «διπλό» βγαλμένο από τα πιο… υγρά όνειρα των οπαδών της!

Οι παίκτες του Τσάβι κυριάρχησαν κυριολεκτικά από το πρώτο λεπτό μέσα στο Μπερναμπέου, «έπνιξαν» την Ρεάλ Μαδρίτης και δεν της άφησαν το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης, με το 0-4 να είναι «φτωχό» για την εικόνα του αγώνα!

Advertisement

Κορυφαίος των γηπεδούχων ήταν ο Κουρτουά, που γλίτωσε την ομάδα του από ένα ακόμα «βαρύτερο» σκορ, με τον σημερινό θρίαμβο πάντως να μένει στην ιστορία!

Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά, Καρβαχάλ, Μιλιτάο, Αλάμπα, Νάτσο, Κρος, Κασεμίρο, Βαλβέρδε, Μόντριτς, Ροντρίγκο, Βινίσιους

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Γκαρσία, Πικέ, Αραούχο, Άλμπα, Μπουσκέτς, Πέδρι, Φ. Ντε Γιονγκ, Φεράν Τόρες, Ντεμπελέ, Ομπαμεγιάνγκ

Η Μπαρτσελόνα έδειξε… κυριολεκτικά από το πρώτο λεπτό τις διαθέσεις της, με τον Φεράν Τόρες να κάνει το σουτ αλλά να βλέπει την μπάλα να περνάει άουτ. Η Ρεάλ «απάντησε» με δύο τελικές από Ροντρίγκο και Βινίσιους, με τους Καταλανούς να αναλαμβάνουν τα ηνία από το 10ο λεπτό.

Στο 12′ ο Φεράν έκανε το παράλληλο γύρισμα, ο Ομπαμεγιάνγκ είδε τον Κουρτουά να αποκρούει το πλασέ του και στην συνέχεια ο Βέλγος τερματοφύλακας σταμάτησε και τον Ντεμπελέ. Λίγο αργότερα, στο 18′, ο Φεράν Τόρες δοκίμασε το πόδι του εκτός περιοχής, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Advertisement

Στο 24′ ο Κασεμίρο έκοψε τον Ισπανό επιθετικό και το γκολ ήρθε τελικά με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα. Ο Ντεμπελέ έκανε την σέντρα και ο Ομπαμεγιάνγκ πήρε την καρφωτή κεφαλιά, βάζοντας σε θέση οδηγού την ομάδα του.

Στο 35′ ο Κουρτουά έκανε μια ακόμα επέμβαση σε σουτ του Γκαμπονέζου, ενώ 3 λεπτά μετά ο Αραούχο νίκησε τους πάντες στον αέρα μετά από κόρνερ του Ντεμπελέ και με νέα κεφαλιά διαμόρφωσε το 0-2 και έθεσε πολύ γερές βάσεις νίκης!

Advertisement

Οι Καταλανοί μπήκαν με την ίδια ορμή και στο δεύτερο μέρος και έχασαν ανεπανάληπτο τετ-α-τετ με τον Φεράν Τόρες στο 46′! Ο Ισπανός ωστόσο πήρε το αίμα του πίσω ένα λεπτό μετά, αφού παρέλαβε την μπάλα από το τακουνάκι του Ομπαμεγιάνγκ και με ιδανικό πλασέ την έστειλε στο «παραθυράκι» για το 0-3!

Advertisement

Προτού καλά καλά συνέλθει η Ρεάλ, ο Ομπαμεγιάνγκ «έσκαψε» την μπάλα πάνω από τον Κουρτουά για το 0-4, σε ένα γκολ που αρχικά ακυρώθηκε για οφσάιντ στην αρχή της φάσης. Ο έλεγχος του VAR ωστόσο έδειξε πως δεν υπήρχε καμία παράβαση, με τον δείκτη του σκορ να ανεβαίνει και τους «μπλαουγκράνα» να κάνουν… πάρτι.

Το σύνολο του Τσάβι δεν κατέβασε ποτέ ρυθμό, με τον Ομπαμεγιάνγκ να «αγγίζει» το χατ-τρικ στο 58′ αλλά να στέλνει την μπάλα άουτ με προβολή από πλεονεκτικό σημείο. Στο 61′ ο Κουρτουά μπλόκαρε ξανά το γύρισμα του Γκαμπονέζου, ενώ 3 λεπτά μετά ο Φεράν Τόρες είδε τον Βέλγο τερματοφύλακα να σταματάει το σουτ του.

Advertisement

Ο Ντεμπελέ προσπάθησε να βρει δίχτυα στο 73′ αλλά πλάσαρε άουτ από πλεονεκτικό σημείο, ενώ ο Ντεπάι δεν κατάφερε να κερδίσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα λίγα λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο.

Στα τελευταία λεπτά έπεσε κάπως ο ρυθμός, με τους Καταλανούς βέβαια να πρεσάρουν ασταμάτητα, να έχουν τον απόλυτο έλεγχο και να αισθάνονται… αδικημένοι από το «φτωχό» 0-4!