Connect with us

Μπάσκετ

Euroleague: Οι διεκδικητές της τετράδας και τα δεδομένα των ισοβαθμιών!

Published

on

Η Euroleague μπαίνει στην τελική ευθεία και πλέον οι ομάδες… παλεύουν για το πλεονέκτημα έδρας.

Η Ρεάλ Μαδρίτης μετράει τρεις συνεχόμενες ήττες στην EuroLeague, όμως εξακολουθεί να βρίσκεται αγκαλιά με την πρώτη θέση, την οποία δύσκολα μπορεί να απωλέσει. Κάπως έτσι απομένουν ακόμα τρεις θέσεις, οι οποίες δίνουν πλεονέκτημα έδρας στα playoffs. Για αυτές παλεύουν έξι ομάδες. Μιλαμέ δηλαδή για την Μπαρτσελόνα, τον Παναθηναϊκό AKTOR, τη Μονακό, τον Ολυμπιακό, τη Φενέρμπαχτσε και τη Βίρτους Μπολόνια (σσ. με τη σειρά που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην κατάταξη).

Ας δούμε, λοιπόν, τα μεταξύ τους ματσαρίσματα μέχρι την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Να σημειώσουμε πως η Μονακό έχει το “βατό” πρόγραμμα από εδώ και στο εξής, αφού έχει ήδη παίξει μέσα και έξω με τις υπόλοιπες ομάδες αυτού του γκρουπ.

Advertisement

Τα κρίσιμα ματς της Μπαρτσελόνα

  • Φενέρμπαχτσε – Μπαρτσελόνα (20/3, 19:45)
  • Παναθηναϊκός AKTOR – Μπαρτσελόνα (22/3, 21:15)

Τα κρίσιμα ματς του Παναθηναϊκού AKTOR

  • Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός AKTOR (14/3, 19:45)
  • Παναθηναϊκός AKTOR – Μπαρτσελόνα (22/3, 21:15)
  • Βίρτους Μπολόνια – Παναθηναϊκός AKTOR (29/3, 21:30)

Τα κρίσιμα ματς της Βίρτους

  • Βίρτους Μπολόνια – Παναθηναϊκός AKTOR (29/3, 21:30)

Τα κρίσιμα ματς του Ολυμπιακού

  • Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός AKTOR (14/3, 19:45)
  • Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε (12/4, 21:15)

Τα κρίσιμα ματς της Φενέρμπαχτσε

  • Φενέρμπαχτσε – Μπαρτσελόνα (20/3, 19:45)
  • Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε (12/4, 21:15)

Οι μεταξύ τους ισοβαθμίες

Η Μπαρτσελόνα έχει την ισοβαθμία με τη Βίρτους Μπολόνια και με τον Ολυμπιακό, ενώ υστερεί σε εκείνη με τη Μονακό. Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου με τη Φενέρ, οι μπλαουγκράνα είχαν επικρατήσει με 89-81, άρα έχουν +8. Την ίδια διαφορά (+8) έχουν οι Καταλανοί και με τον Παναθηναϊκό AKTOR μετά το 80-72 της 6ης αγωνιστικής.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR έχει την ισοβαθμία με τη Μονακό, αφού την έχει κερδίσει μέσα έξω. Κόντρα στον Ολυμπιακό αποζητά νίκη στο ΣΕΦ, καθώς είχε ηττηθεί στην παράταση από τους ερυθρόλευκους στο ΟΑΚΑ. Με τη Βίρτους έχει έναν αέρα 14 πόντων (σσ. είχε κερδίσει εντός με 90-76), ενώ υστερεί σε περίπτωση ισοβαθμίας με τη Φενέρμπαχτσε.

Η Μονακό έχει την ισοβαθμία με την Μπαρτσελόνα και με τον Ολυμπιακό, ενώ υστερεί απέναντι σε Βίρτους, Φενέρμπαχτσε και Παναθηναϊκό AKTOR.

Ο Ολυμπιακός υστερεί απέναντι σε Μονακό και Μπαρτσελόνα, ενώ έχει το πάνω χέρι αν ισοβαθμίσει με τη Βίρτους Μπολόνια. Νίκη με +3 πόντους αποζητούν οι ερυθρόλευκοι κόντρα στη Φενέρ, από την οποία είχαν χάσει με 79-77 επί τουρκικού εδάφους στον πρώτο γύρο, ενώ απλή νίκη θα χρειαστούν για να πάρουν την ισοβαθμία με τον Παναθηναϊκό AKTOR, αφού στην πρώτη αγωνιστική είχαν επικρατήσει κόντρα στους πράσινους στο ΟΑΚΑ στο έξτρα πεντάλεπτο.

Advertisement

Η Φενέρμπαχτσε θα βρίσκεται από πάνω σε ενδεχόμενο ισοβαθμίας με τη Μονακό, τη Βίρτους Μπολόνια και τον Παναθηναϊκό AKTOR. Κόντρα στον Ολυμπιακό έχει +2 μετά τη νίκη της με 79-77 στην Τουρκία, ενώ βρίσκεται στο -8 από την Μπαρτσελόνα, έπειτα από την ήττα της με 89-81 στην Παλάου Μπλαουγκράνα.

Η Βίρτους Μπολόνια έχει την ισοβαθμία με τη Μονακό, ενώ υστερεί κόντρα σε Μπαρτσελόνα, Φενέρμπαχτσε και Ολυμπιακό μετά την ήττα της στο ΣΕΦ. Αν η ομάδα του Λούκα Μπάνκι θέλει να πάρει τη διαφορά με τον Παναθηναϊκό AKTOR και να υπερτερεί σε ενδεχόμενο ισοβαθμίας, τότε χρειάζεται νίκη με +15 πόντους όταν θα υποδεχθεί τους πράσινους στην Ιταλία.

Advertisement