Connect with us

Ποδόσφαιρο

Στα «αστέρια» με… buzzer-beater η Μπαρτσελόνα!

Published

on

Με γκολάρα του Άλμπα στο 90+4′, η Μπαρτσελόνα «άλωσε» με 1-2 την έδρα της Ρεάλ Μπέτις και εξασφάλισε και μαθηματικά την παρουσία της στο επόμενο Champions League!

Ήταν μια ματσάρα ανάμεσα σε δύο από τις κορυφαίες ισπανικές ομάδες φέτος, αφού ο Πελεγκρίνι έχει φτιάξει ένα εντυπωσιακό «οικοδόμημα», με τους «βερδιμπλάνκος» να κατακτούν και το Κύπελλο.

Η Μπαρτσελόνα ήθελε το τρίποντο για να «σφραγίσει» οριστικά και αμετάκλητα την συμμετοχή της στο επόμενο Champions League, με τη νίκη να έρχεται με τον πιο… ηδονικό τρόπο!

Advertisement

Μια σέντρα του Ντάνι Άλβες και ένα βολέ του Τζόρντι Άλμπα στο 90+4′ διαμόρφωσαν το τελικό 1-2, με τους Καταλανούς να παίζουν πλέον για να «κλειδώσουν» και την δεύτερη θέση.

Ρεάλ Μπέτις: Μπράβο, Σαμπαλί, Πετσέγια, Μπάρτρα, Μορένο, Γκουαρδάδο, Ροντρίγκες, Χουάνμι, Φεκίρ, Κανάλες, Ιγκλέσιας

Μπαρτσελόνα: Νέτο, Άλβες, Αραούχο, Γκαρσία, Άλμπα, Μπουσκέτς, Φ. Ντε Γιονγκ, Γκάβι, Ντεπάι, Ντεμπελέ, Τόρες

Το ματς είχε από το ξεκίνημα πολύ καλό και γρήγορο ρυθμό, κάτι μάλλον αναμενόμενο για δύο αρκετά επιθετικές ομάδες, οι οποίες βρίσκονται σε καλή κατάσταση και είχαν υψηλό κίνητρο για να πάρουν τους τρεις βαθμούς.

Χουάνμι και Τόρες απώλεσαν τις πρώτες ευκαιρίες, ενώ η Μπέτις αναγκάστηκε να αλλάξει τερματοφύλακα στο 17′, λόγω τραυματισμού του Κλαούντιο Μπράβο. Δύο λεπτά μετά ήρθε η τεράστια ευκαιρία της Μπαρτσελόνα, με τον Αραούχο να κάνει την κεφαλιά, τον Ρουί Σίλβα να ακουμπάει την μπάλα κι αυτή να καταλήγει στο δοκάρι.

Advertisement

Στο 28′ είχαν δοκάρι και οι γηπεδούχοι, σε σουτ του Ροντρίγκες, με τον Κανάλες να μην μπορεί να εκμεταλλευτεί το «ριμπάουντ», με το ημίχρονο να λήγει στο 0-0.

Οι Καταλανοί ήταν αρκετά καλοί και στην επανάληψη, έχασαν τεράστιες ευκαιρίες με Ομπαμεγιάνγκ και Φεράν Τόρες και τελικά βρήκαν γκολ στο 76′ με τον Φάτι! Δύο λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, ο νεαρός φορ νίκησε τον Σίλβα με ωραίο σουτ και έβαλε μπροστά τους «μπλαουγκράνα».

Στο 79′ ωστόσο οι «βερδιμπλάνκος» κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσα, με τον πρώην παίκτη της Μπαρτσελόνα, Μπάρτρα, να σκοράρει με κεφαλιά έπειτα από φάουλ του Φεκίρ και να μην πανηγυρίζει το τέρμα του.

Advertisement

Η αρμάδα του Τσάβι ωστόσο κατάφερε να πάρει το πολύτιμο τρίποντο στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Ντάνι Άλβες να βγάζει την σέντρα και τον Άλμπα να πιάνει ένα υπέροχο βολέ, διαμορφώνοντας το τελικό 1-2!

Advertisement

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *