Connect with us

Ποδόσφαιρο

Τρεις αμυντικούς θα προσπαθήσει να… ξεφορτωθεί το καλοκαίρι η Μπαρτσελόνα

Published

on

Σαρωτικές αλλαγές αναμένεται να λάβουν χώρα στην αμυντική γραμμή της Μπαρτσελόνα το προσεχές καλοκαίρι.

Σύμφωνα με τη «Mundo Deportivo», ο προπονητής της Μπάρτσα», Τσάβι, έχει καταρτίσει τα πλάνα του για την αμυντική γραμμή της ομάδας ενόψει της επόμενης σεζόν, ξεχωρίζοντας τους Ζεράρ Πικέ, Ρόναλντ Αραούχο κι Έρικ Γκαρσία ως πρωταγωνιστές, μαζί με ακόμη δύο μεταγραφικές προσθήκες.

Οι δύο παίκτες που ελπίζουν να φέρουν στην Καταλονία οι άνθρωποι του συλλόγου δεν είναι άλλοι από τους Αντρέας Κρίστενσεν και Θέσαρ Αθπιλικουέτα, οι οποίοι μένουν ελεύθεροι από την Τσέλσι το προσεχές καλοκαίρι.

Advertisement

Με αυτούς τους πέντε σέντερ μπακ στα πλάνα τους, Τσάβι και Μπαρτσελόνα σχεδιάζουν να «κόψουν» παίκτες που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί. Ο λόγος για τους Κλεμάν Λενγκλέ, Σαμουέλ Ουμτιτί και Όσκαρ Μινγκέθα.

Ο Λενγκλέ βρίσκεται στη «Μπάρτσα» από το 2018 και υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το 2026 πριν δύο χρόνια. Όμως, δεν έχει βρει θέση βασικού υπό τις οδηγίες του Τσάβι, με το κλαμπ να ελπίζει να αποκομίσει ένα καλό κέρδος από την πώλησή του, δεδομένου ότι είναι 26 ετών.

Ο Ουμτιτί συνεχίζει να υποφέρει από τραυματισμούς συχνά – πυκνά. Βρέθηκε στη λίστα των υπό παραχώρηση παικτών της ομάδας το προηγούμενο καλοκαίρι, αλλά έπεισε τον Λαπόρτα να του δώσει ακόμη μια ευκαιρία. Ο Γάλλος δέχθηκε να υπογράψει μείωση ετήσιων αποδοχών, ώστε η ομάδα να μπορέσει να πάρει νέους παίκτες τον Ιανουάριο, αλλά αρχίζει να αντιλαμβάνεται ότι θα ήταν καλύτερο για τον ίδιο να μεταγραφεί σε έναν σύλλογο για τον οποίο θα παίζει συχνότερα. Η πρώην ομάδα του, η Λυών, ενδιαφέρεται για την απόκτησή του.

Advertisement

Τέλος, ο Μινγκέθα αναμένεται να… μαζέψει τις βαλίτσες του, αφού δεν έχει αγωνιστεί σχεδόν καθόλου από τότε που ο Τσάβι ανέλαβε την τεχνική ηγεσία στο «Καμπ Νου». Η μεταγραφή του στη Βαλένθια τον Ιανουάριο δεν ολοκληρώθηκε ποτέ εξαιτίας του προπονητή των «Νυχτερίδων», ενώ ο ίδιος ο παίκτης αρνήθηκε να υπογράψει στη Μπορντό. Το καλοκαίρι, όμως, όλα θα είναι διαφορετικά.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *