Connect with us

Ποδόσφαιρο

Hγετικός Ντε Γιονγκ, «πρώτο» του Πουτς και εύκολο «διπλό»

Published

on

Με κορυφαίο τον Φρένκι Ντε Γιονγκ (γκολ και ασίστ) και τον Ρίκι Πουτς να σκοράρει το πρώτο του γκολ με την μπλαουγκράνα φανέλα, η Μπαρτσελόνα νίκησε με 0-2 την Έλτσε και ανέβηκε ξανά στην 3η θέση της κατάταξης.

Όπως ήταν απόλυτα αναμενόμενο, η Μπαρτσελόνα πήρε από το πρώτο κιόλας λεπτό την κατοχή και τον έλεγχο του αγώνα, με το έργο της διάσπασης της άμυνας της Έλτσε να είναι ωστόσο αρκετά δύσκολο. Οι γηπεδούχοι έκλειναν καλά τους διαδρόμος προς την εστία του Μπαντία, με τους «μπλαουγκράνα» να μην έχουν φαντασία στο παιχνίδι τους.

Κάπως έτσι, η πρώτη φάση ήρθε από μια στημένη φάση, με την κεφαλιά του Αραούχο μετά από κόρνερ να περνάει άουτ στο 6′. Στο 12′ η κεφαλιά του Γκριεζμάν από φάουλ του Ντεμπελέ δεν δυσκόλεψε καθόλου τον αντίπαλο τερματοφύλακα, ενώ το σουτ του Γάλλου στο 18′ έφυγε αρκετά άουτ. Η πρώτη πραγματικά καλή στιγμή ήρθε στο 29′, με τον Άλμπα να σουτάρει εκτός περιοχής και την μπάλα να φεύγει άουτ.

Advertisement

Οι φιλοξενούμενοι έφταναν με μεγάλη ευκολία έξω από την αντίπαλη περιοχή, όμως αντιμετώπιζαν τεράστια προβλήματα στην τελική ενέργεια. Ένα σουτ του Μπουσκέτς στο 34′ κατέληξε πάνω στον Μπαντία, ενώ το βολέ του Πέδρι στο 36′ πέρασε πολύ άουτ.

Ο «γόρδιος δεσμός» λύθηκε τελικά στο 39′, όταν ο Μπρέιθγουεϊτ έκανε εξαιρετικό γύρισμα για τον Γκριεζμάν και ο Γκονθάλεθ στην προσπάθειά του να απομακρύνει έστειλε την μπάλα προς τα δίχτυα της ομάδας του, με τον Ντε Γιονγκ να προλαβαίνει την μπάλα στην γραμμή για να την σπρώξει μέσα. Η Έλτσε θέλησε να «απαντήσει» με την σέντρα, αλλά ο Τερ Στέγκεν μπλόκαρε εύκολα το σουτ του Χοσάν, στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου.

Στο τέταρτο λεπτό της επανάληψης ο Γκονθάλεθ έκανε χέρι μετά από τακουνάκι του Ντε Γιονγκ, με την παράβαση να μην υποδεικνύεται ποτέ. Οι γηπεδούχοι έφτασαν μάλιστα «αγκαλιά» με την ισοφάριση στο 56′, όταν ένα λάθος της άμυνας και του Μινγκέθα έδωσε στον Ριγκόνι την ευκαιρία να κλέψει την μπάλα και να βγει στο τετ-α-τετ με τον Τερ Στέγκεν, ο οποίος απέκρουσε εντυπωσιακά.

Advertisement

Ο ρυθμός του αγώνα άρχισε να πέφτει σταδιακά, με τον Κούμαν να περνάει στο 74′ τον Τρινκάο στην θέση του Ουσμάν Ντεμπελέ. Ο Πορτογάλος μάλιστα ήταν αρκετά δραστήριος και απείλησε τόσο στο 83′, όσο και στο 87′, με τον Μπαντία να αποκρούει και το σουτ αλλά και την κεφαλιά του. Τρία λεπτά πριν την συμπλήρωση των 90 μπήκε ως αλλαγή και ο Ρίκι Πουτς, αντί του Πέδρι, με τον νεαρό άσο να διαμορφώνει το τελικό 0-2 στο 89′, με κεφαλιά έπειτα από υπέροχη ενέργεια και σέντρα του Ντε Γιονγκ.

Η νίκη αυτή ανέβασε την Μπαρτσελόνα στους 37 βαθμούς και την 3η θέση, με την Ρεάλ Μαδρίτης να έχει 40 και την Ατλέτικο Μαδρίτης 44 και με δύο παιχνίδια λιγότερα (αγωνίζεται στις 22:00 με την Βαλένθια).

Μπαρτσελόνα (Κούμαν): Τερ Στέγκεν, Άλμπα, Ουμτιτί, Αραούχο, Μινγκέθα, Μπουσκέτς, Ντε Γιονγκ, Πέδρι (87′ Πουτς), Ντεμπελέ (74′ Τρινκάο), Γκριεζμάν, Μπρέιθγουεϊτ

Advertisement
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *