Connect with us

Μπάσκετ

«Άλωσε» το ΟΑΚΑ η… μισή Μπαρτσελόνα!

Published

on

Η Μπαρτσελόνα πήρε μία μεγάλη νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Οι αρχικές πεντάδες

Παναθηναϊκός: Μέικον, Σαντ-Ρος, Παπαπέτρου, Ουάιτ, Παπαγιάννης
Μπαρτσελόνα: Λαπροβίτολα, Έχουμ, Σανλί, Οριόλα, Μίροτιτς

Advertisement

Τα δεκάλεπτα: 26-26, 49-41, 64-68, 82-85

Το παιχνίδι

«Καυτή» ξεκίνησε το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ η Μπαρτσελόνα, με τον Λαπροβίτολα να σημειώνει 2/2 τρίποντα και τους «μπλαουγκράνα» να φτάνουν πάρα πολύ σύντομα στο +8 (2-8, 1′). Ο Πρίφτης κάλεσε τάιμ άουτ, αποφάσισε να αφήσει την άμυνα ζώνης, γυρνώντας σε man to man, κι ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στο ματς (6-10, 3′). Όμως, οι «πράσινοι» δεν διατηρήθηκαν για πολύ στο -4, αφού η ομάδα του Γιασικεβίτσιους, που αποθεώθηκε από τον κόσμο της ομάδας, βρήκε τον τρόπο να επεκτείνει ξανά τη διαφορά στο σκορ (14-21, 7′), με τον Πρίφτη να καλεί ξανά τάιμ άουτ. Οι οδηγίες του αποδείχθηκαν και πάλι ευεργετικές, με τους γηπεδούχους να εμφανίζονται στο παρκέ… μεταμορφωμένοι σε άμυνα κι επίθεση. Έτσι, με τους ΠέριΝέντοβιτςΠαπαγιάννη και Έβανς να «οργιάζουν», ο «Εξάστερος» έφερε το ματς στα ίσια (26-26), «τρέχοντας» ένα σερί 7-0!

Advertisement

Το κρεσέντο του Παναθηναϊκού και δη του Νέντοβιτς συνεχίστηκε και στο ξεκίνημα του 2ου δεκαλέπτου, αφού το «Τριφύλλι» πέρασε μπροστά στο σκορ για πρώτη φορά στο ματς, αλλά απέκτησε και προβάδισμα 5 πόντων (34-29, 12′)! Μάλιστα, η ομάδα του Πρίφτη διατήρησε την εν λόγω διαφορά για 3′, ενώ αργότερα κατάφερε να τη διευρύνει ελαφρώς (39-33, 15′), έχοντας παίξει πολύ καλή άμυνα κι επίθεση. Στο μεταξύ, ο Λαπροβίτολα που ξεκίνησε… καυτός, είδε τον Σαντ-Ρος να τον νικά κατά κράτος, να του κλέβει τη μπάλα και να στέλνει τον «Εξάστερο» στο +8 (43-35, 15′), με τον Γιασικεβίτσιους να καλεί τάιμ άουτ, όντας έξαλλος. Όμως, το «Τριφύλλι»… το χαβά του! Αφότου έβγαλε τρομερές άμυνες, ο Παναθηναϊκός βρήκε στόχο σε τρίποντο και δίποντο με τον Παπαπέτρου, ο οποίος «έσπασε» για πρώτη φορά το φράγμα των 10 πόντων μεταξύ των δύο ομάδων (48-35, 18′). Παρόλα αυτά, στο φινάλε του 1ου ημιχρόνου οι Καταλανοί με ένα επιμέρους 1-6 μείωσαν και πήγαν στα αποδυτήρια, ελπίζοντας για την ανατροπή (49-41).

Όπως αναμενόταν, η πρωτοπόρος στη βαθμολογία της Euroleague έβγαλε αντίδραση στο 3ο δεκάλεπτο, όντας αποφασισμένη να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση. Και το κατάφερε, αφού μέσα σε διάρκεια 7 λεπτών, η Μπαρτσελόνα κάλυψε τη διαφορά και απέκτησε και προβάδισμα 4 πόντων (58-62, 7′), με το «Τριφύλλι» να παρουσιάζει ντροπιαστικό πρόσωπο στο αμυντικό ριμπάουντ. Μάλιστα, μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο, η ομάδα του «Σάρας» μετρούσε στο 2ο ημίχρονο 14 πόντους από επιθετικά ριμπάουντ. Παρόλο το κάκιστο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε την 3η περίοδο στο -4 (64-68), όντας ακόμη ενεργός στη διεκδίκηση της νίκης.

Όμως, τα πράγματα δεν πήγαν καλά για τον Παναθηναϊκό ούτε στο 4ο δεκάλεπτο. Η «πράσινη» επίθεση είχε… σβήσει και δεν μπορούσε πια να υποστηρίξει τις όποιες αμυντικές παραφωνίες κι αδυναμίες, με αποτέλεσμα η Μπαρτσελόνα να ξεκινήσει να απομακρύνεται με πρωταγωνιστή τον Ντέιβις. Ο «Εξάστερος» εισήλθε στο τελευταίο 2λεπτο στο -9 (70-79, 38′), ο Πρίφτης κάλεσε τάιμ άουτ και τα δεδομένα πλέον δεν ήταν υπέρ των γηπεδούχων. Οι φωνές του Έλληνα τεχνικού είχαν άμεση επίδραση για μια ακόμη φορά κι έτσι ο Παναθηναϊκός, δείχνοντας ένστικτο αυτοσυντήρησης, μείωσε στο -4 (77-81, 39′) και μετέτρεψε σε… θρίλερ τα 30.4 δευτερόλεπτα που απέμεναν στο ρολόι. Ο «Σάρας» κάλεσε τάιμ άουτ, αλλά οι «πράσινοι» εμφανίστηκαν… μανιασμένοι και με κλέψιμο και καλάθι του Νέντοβιτς μείωσαν στο δίποντο (79-81, 39′), αναγκάζοντας τον Λιθουανό να ξανακαλέσει τους παίκτες του στον πάγκο στα 20 δευτερόλεπτα! Ο Μίροτιτς σημείωσε 2/2 βολές, αλλά ο «Νέντο» πέτυχε τρίποντο από τα 7 μέτρα για το 82-83. Ο Κούριτς κέρδισε το φάουλ, έκανε το 2/2 στις βολές, ο Νέντοβιτς στα 3.5 δευτερόλεπτα επιχείρησε τρίποντο από τα 9 μέτρα αστοχώντας, με τον Παναθηναϊκό να υποχρεώνεται σε ήττα με 82-85.

Advertisement
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *