Connect with us

Μπάσκετ

Ένα «ξέσπασμα» στο φινάλε ήταν αρκετό

Published

on

Η Μπαρτσελόνα επικράτησε εύκολα με 80-67 της Άλμπα Βερολίνου, παραμένοντας χωρίς «συγκάτοικο» στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Οι Γερμανοί ήταν αρκετά καλοί στο ξεκίνημα και προηγήθηκαν γρήγορα με 2-6, με την Μπαρτσελόνα να προσπερνά με Χάνγκα και Οριόλα (10-9). Οι Καταλανοί ωστόσο δεν μπορούσαν να βρουν λύσεις στις καλές επιθέσεις της Άλμπα, με αποτέλεσμα η τελευταία να πάρει ξανά διαφορά τεσσάρων πόντων (14-18) και τελικά να κλείσει το δεκάλεπτο στο +1, παρά τους 8 πόντους του Μίροτιτς.

Ο Κάιλ Κούριτς ευστόχησε σε δύο απανωτά τρίποντα, κερδίζοντας μάλιστα και το φάουλ στο ένα εξ’ αυτών, φέρνοντας το σκορ στο 29-23 και δίνοντας «ανάσα» στην Μπαρτσελόνα, που είδε όμως τον Λάμερς να φέρνει ξανά το ματς στον πόντο (29-28). Ο Μίροτιτς με τρίποντο και με μια εύστοχη βολή έφερε για πρώτη φορά προβάδισμα 8 πόντων (38-30), αλλά για μια ακόμα φορά οι φιλοξενούμενοι βρήκαν «απαντήσεις» και ισοφάρισαν (40-40). Το φινάλε του πρώτου μέρους πάντως άνηκε στην Μπαρτσελόνα, που με Οριόλα, Ντέιβις και Μίροτιτς πήγε στα αποδυτήρια στο +5.

Advertisement

Για κάτι παραπάνω από 5 λεπτά η διαφορά έμεινε αμετάβλητη, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν καλάθι-καλάθι και το +5 των «μπλαουγκράνα» να διατηρείται χωρίς προβλήματα. Στην… τελική ευθεία της περιόδου ο Ντέιβις έδωσε ξανά «αέρα» 8 πόντων στην ομάδα (60-52), όμως η Άλμπα έκανε μια τελευταία προσπάθεια να επανέλθει στο ματς και πλησίασε στους 4 (62-58).

Αυτή την φορά όμως οι παίκτες του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ήταν αποφασισμένοι να «καθαρίσουν» το ματς και με Χάνγκα και Μίροτιτς «έτρεξαν» ένα 9-0, φτάνοντας στο 71-58 και ουσιαστικά βάζοντας… τέλος στο παιχνίδι. Οι Γερμανοί δεν μπόρεσαν να επιστρέψουν, με τους γηπεδούχους να διατηρούν την διψήφια διαφορά και με τρίποντο του Μίροτιτς να φτάνουν στο τελικό 80-67.

Τα δεκάλεπτα: 22-23, 45-40, 62-58, 80-67

Advertisement

Μπαρτσελόνα (Γιασικεβίτσιους): Ντέιβις 12, Βέστερμαν, Χάνγκα 7 (1), Σμιτς 5 (1), Οριόλα 13 (1), Αμπρίνες, Μαρτίνεζ 5 (1), Κούριτς 10 (3), Κλαβέρ, Μίροτιτς 26 (2), Καλάθης 2

Blaugrana.gr MVP: Νίκολα Μίροτιτς

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *