Connect with us

Μπάσκετ

«Άλωσε» την Μαδρίτη η Μπαρτσελόνα!

Published

on

Η Μπαρτσελόνα πέρασε νικηφόρα και από την Μαδρίτη, επικρατώντας με 76-81 της Ρεάλ Μαδρίτης, παραμένοντας στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για την Μπαρτσελόνα, που με 7 πόντους του Νικ Καλάθη έφτασαν στο 3-10 και έδειχναν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους. Η Ρεάλ φυσικά δεν άργησε να βγάλει αντίδραση και να περάσει μπροστά (16-15), όμως δύο συνεχόμενα τρίποντα του Κάιλ Κούριτς επέτρεψαν στους φιλοξενούμενους να κλείσουν την περίοδο στο +5.

Με τις δύο ομάδες να βρίσκουν πια συνεχόμενους πόντους από το τρίποντο, η Ρεάλ Μαδρίτης πέρασε εκ νέου μπροστά (31-29) χάρη στον Λαπροβίτολα. Ο Μίροτιτς «απάντησε» αμέσως με νέο τρίποντο, ενώ στην συνέχεια ανέλαβε δράση ο Οριόλα, που με δικό του καλάθι έφερε την διαφορά στους 6. Ο «επίλογος» του ημιχρόνου ωστόσο άνηκε στους γηπεδούχους, που με τον Τόμπκινς πλησίασαν στους 3.

Advertisement

Το παιχνίδι είχε γίνει αρκετά «κλειστό», με τις άμυνες να κάνουν καλά την δουλειά τους και καμία από τις δύο ομάδες να μην μπορεί να ξεφύγει στο σκορ. Το προβάδισμα άλλαζε συνεχώς χέρια, με τον Αμπρίνες να δίνει μια σημαντική «ανάσα» στην Μπαρτσελόνα (46-50). Οι Μαδριλένοι μείωσαν στον πόντο, όμως το καλάθι του Ντέιβις επέτρεψε στην «Μπάρτσα» να μπει με διαφορά τριών πόντων στην τελευταία περίοδο.

Κάπου εκεί τα πράγματα έμοιαζαν να… στραβώνουν, αφού τα τρίποντα των Κάρολ και Λαπροβίτολα και το γκολ-φάουλ του Ταβάρες έφεραν μπροστά την Ρεάλ (63-59). Οι «μπλαουγκράνα» ωστόσο αντέδρασαν και πήραν εκ νέου προβάδισμα με τον Καλάθη (63-65), ενώ με τρίποντο του Οριόλα έφτασαν στο +4 (69-73). Ο ίδιος παίκτης διαμόρφωσε το 72-77 και από εκεί και μετά οι φιλοξενούμενοι διαχειρίστηκαν άψογα το προβάδισμά τους, φτάνοντας στο τελικό 76-81.

Τα δεκάλεπτα: 19-24, 38-41, 54-57, 76-81

Advertisement

Μπαρτσελόνα (Γιασικεβίτσιους): Ντέιβις 7, Χάνγκα 5 (1), Σμιτς 3 (1), Οριόλα 18 (3), Αμπρίνες 5 (1), Χίγκινς 8, Κούριτς 11 (3), Κλαβέρ, Μίροτιτς 13 (1), Καλάθης 11 (1)

Blaugrana.gr MVP: Νίκολα Μίροτιτς

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *